Transformatie agenda - Kunst en cultuur met zorg en welzijn

Foto: KunstRoute65 / Sas Schilten

Kunst en cultuur heeft vele betekenissen in het leven van mensen. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven, zingeving en sociale participatie. Het voegt daarmee waarde toe aan gezondheid, zorg en welzijn. Momenteel bruist het in Nederland van kunstinitiatieven in zorg en welzijn en regent het culturele interventies.

Toch blijkt het nog steeds een opgave om al die betekenisvolle activiteiten duurzaam en in co-creatie te laten bloeien ten behoeve van het vergroten van welbevinden van (kwetsbare) burgers. Hoe geven we alle kansen en lopende initiatieven, die zich in het hart van de samenleving voordoen, een structurele co-creatieve basis? En hoe maken we er een landelijke beweging van waarin zowel de bestuurlijke laag als de initiatieven vanuit de samenleving samen optrekken?

Om deze beweging in gang te zetten is, met de inbreng van een 120-tal betrokkenen uit de kunst- en cultuursector en zorg- en welzijnssector, de transformatie agenda ontwikkeld. Op 13 oktober 2016 is hier tijdens het Social Art Lab in een aantal sessies hieraan gewerkt. Op basis van de opbrengsten van die dag is de agenda vormgegeven.

Met deze agenda willen zij iedereen die actief bezig is met het verbinden van kunst en cultuur met zorg en welzijn een steuntje in de rug geven en anderen uitnodigen om ook actief te worden. Of je nu werkt vanuit de praktijk, onderzoek, beleid of financiering: ga aan de slag met de tips en handvaten die deze agenda biedt. Of benut deze transformatieagenda waar jij denkt dat deze kan bijdragen.

Deze agenda is het initiatief van:

Foto van: KunstRoute65 / Sas Schilten

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Geplaatst door

Media

Verwant