Hoe krijg je bewoners van de Bossche Graafsewijk naar het theater? Door samen met hen een voorstelling te maken!

Van 26 juni t/m 7 juli 2019 presenteerden Paleis voor Volksvlijt en de Verkadefabriek WIJ, een ode aan een Bossche volkswijk.
WIJ is een rauwe voorstelling over twee families in een Bossche straat. Verbonden door liefde en lust vinden ze hun weg in de harde realiteit. 

WIJ wordt gemaakt en gespeeld door een mix van bekende beroeps- en vrijetijdsspelers. Om het draagvlak en de herkenbaarheid te vergroten werken ze onder andere met Ambassades: plekken in de stad waar Ambassadeurs de projecten onder de aandacht brengen van het Bossche publiek. Ambassadeurs zijn o.a. kapper Huib Burmanje, woningcorporatie Brabant Wonen, Artiestenbureau Jan Vis, Radio Mexico, Wijkcentrum De Slinger en de Verkadefabriek.

Het project richt zich op een nieuw publiek dat niet tot de reguliere theaterbezoekers gerekend wordt. 

Het was de eerste voorstelling van een vijfluik, dat Vincent van den Elshout namens het Paleis voor Volksvlijt maakte. Hierna volgen nog vier voorstellingen: ZIJ, ONS, HUN en GIJ. Het zijn steeds odes aan verschillende bewoners van de stad Den Bosch: de volkswijk, de nieuwkomer, ouderen, jongeren. Over vijf moet Paleis voor Volksvlijt een begrip zijn in de stad.

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Over dit project

Looptijd: 
01 mrt 2019 t/m 31 jul 2019