Te gast te gestel

Hoe ziet mijn ideale wijk eruit?

Bewoners van 4 wijken in Sint-Michielsgestel dachten tijdens een wijkavond in februari na over de vraag: hoe ziet mijn ideale wijk eruit? Het resultaat was een prachtig plan voor een eigen wijkpunt: WijkPlein Gestel. Een laagdrempelige ontmoetingsruimte voor jong en oud. Een plek om je thuis te voelen, om gezellig samen een kopje koffie te drinken en een praatje te maken. Maar ook: om samen activiteiten te organiseren, zoals een dienstenruil en een repair café. Het wijkpunt zou helemaal af zijn met een prachtige buurttuin.

 

Achtergrond van het project

Om deze droom te realiseren, huurde welzijnsorganisatie Partis van de gemeente een aantal ruimtes in een oud schoolgebouw. Daar konden wijkbewoners zelf hun plan verwezenlijken. Jong en oud gingen er voortvarend mee van start. Maar zowel het gebouw als de buitenruimte rondom, lagen er verwaarloosd bij, Verpaupering en vandalisme lagen op de loer. Vanuit de gemeente waren echter weinig middelen beschikbaar.

MIK werd gevraagd om vanuit een creatieve invalshoek de helpende hand te bieden en met behulp van community art het wijkpunt te ondersteunen.

MIK richt zich op:

  • door kunst meer wijkbewoners enthousiasmeren en actief betrekken bij het WijkPlein, zodat er meer vrijwilligers en meer bezoekers naar het WijkPlein komen;
  • de samenwerking tussen de verschillende gebruikersgroepen en generaties vergroten;
  • de huidige uitstraling van het gebouw en de tuin verbeteren, waardoor wijkbewoners zich er welkom en thuis voelen en het gebouw de identiteit van de wijk weerspiegelt.

MIK werkt samen met de wijkbewoners. De organisatie helpt bij het ontwerp voor de wijktuin en een centrale hal, verzorgt inspirerende workshops en gebruikt creatieve werkvormen om zowel ontwerp als uitvoering te ondersteunen.
 

 

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Over dit project

Looptijd: 
01 Mar 2014 tot 30 apr 2015

Verwant

Trefwoorden: 
tuinwijk
Sector(en): 
Community Art