Het talentontwikkelingstraject NIEUW/OUD is een project van Studio op Poten. Door middel van een aantal workshops ontdekken deelnemers - bewoners en buurtbewoners van verschillende woonzorglocaties van Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven - waar ze goed in zijn, waar hun passie ligt, of wat ze echt nog verder zouden willen ontwikkelen. Een deelnemer - het talent - wordt gekoppeld aan een ontwerper of kunstenaar - de expert - met dezelfde interesses. Samen ontwerpen ze een nieuw product. Dat kan van alles zijn: van een kaartenset met vragen voor mantelzorgers tot een putdeksel die de geschiedenis van een buurt blootlegt.

De samenwerking met vormgevers in dit project is zo bijzonder omdat er op een heel andere manier naar de cliënten van Vitalis wordt gekeken. Ze worden eindelijk weer eens benaderd vanuit hun talenten, het effect op hun eigenwaarde, het mee kunnen doen en niet in een hokje worden geplaatst. Denkend vanuit wat ik nog wel kan, in plaats van wat kan ik niet meer kan.

Een belangrijk element van NIEUW/OUD is dat de producten die de duo’s ontwerpen en maken ook voor anderen nuttig kunnen zijn. Zo moet de set kaarten met ‘Vergeten vragen?’ van Evie en meneer Koops mantelzorgers helpen om lastige vragen bespreekbaar te maken.

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Over dit project