KunstZINnig

Waar kunst, zingeving en zorg elkaar ontmoeten

Levensvragen en creatie

Vijf kunstenaars gaven workshops aan cliënten in de maatschappelijke opvang en vrouwenopvang op tientallen plekken in Nederland. Ze gingen in gesprek over zingeving, interesses, passie en wensen voor de toekomst. En werkten met tekenen, schilderen, zeefdrukken, maskers maken, dichten en moodboards maken.

Ook tijdens twee speciale manifestaties over zingeving in maatschappelijke opvang in Nijmegen en Den Haag deden meer dan honderd (ex-)dak- en thuislozen mee aan workshops. Daar gingen bovendien hulpverleners, beleidsmakers en andere geïnteresseerde met het thema aan de slag.

Beleidsmakers betrekken

Na de workshops was er een discussie. Plaatselijke politici van GroenLinks, VVD en CDA spraken met cliënten, hulpverleners en directieleden over de bezuinigingen en het doel van zingeving in de maatschappelijke opvang. Wat is dat precies, zingeving? En hoe vul je het in als het voor iedereen iets anders is?

Handboek voor mogelijkmakers

Een kunstmanifestatie een laagdrempelige, creatieve en krachtige manier om de dialoog tussen betrokken te stimuleren. Het handboek Kunstmanifestaties KunstZINnig!is bedoeld als inspiratiebron en handvat voor gemeenten en lokale projectleiders die een kunstmanifestatie rondom het thema zingeving en kunst in de maatschappelijke opvang willen organiseren (downloaden onderaan de pagina).

 

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Over dit project

Looptijd: 
01 jan 2012 tot 31 dec 2013
Locatie: 
Eindhoven