Jane Eyre

Hoogbejaarde kracht in bijzonder liefdesspel

De spelersgroep bestaat voornamelijk uit hoogbejaarden en dementerende ouderen. Hun kracht, mogelijkheden en meerwaarde staan centraal; niet de geestelijke beperkingen en de lichamelijke ongemakken. Jane Eyre is een kostuumdrama waarin ouderen gestalte geven aan een hoogromantisch liefdesverhaal, rond het centrale thema: de angst om de grip op de realiteit te verliezen.

Regisseur Ivo van Megen (ZTHollandia, NTGent, coördinator Kunst & Cultuur bij Vitalis WoonZorgGroep) liet zich bij de keuze van de rollen voor de spelers leiden door hun rijke verleden, de persoonlijkheid en het uiterlijk van de ouderen. In het stuk wordt de ervaring, kennis en humor die deze oude mensen in zich dragen zichtbaar.

Het project is ontstaan in samenwerking tussen het Parktheater Eindhoven en Vitalis WoonZorg Groep. Doel van de samenwerking: bijzondere dingen mogelijk maken, elkaar raken en grenzen van gangbare beelden verleggen.

Door de partnerorganisaties werd gezocht naar een combinatie van mensen die wonen in een zorginstellingen mensen die daar (nog) niet wonen. Het doel daarvan was om de vooroordelen die over zorginstellingen bestaan, te doorbreken.

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Over dit project

Looptijd: 
01 nov 2011 tot 31 dec 2012
Locatie: 
Eindhoven

Verwant

Trefwoorden: 
ouderen
Sector(en): 
ZorgCommunity Art
Discipline(s): 
TheaterToneel