Het project vindt plaats rondom de nieuwe flat Vijverberg in een vernieuwde wijk in Bergen op Zoom. Er wonen oude bewoners die weer terugkeren naar hun oude plek, maar er zijn ook nieuwe bewoners. Mensen kennen elkaar nog niet en er is weinig begrip en samenwerking. Daarnaast zijn het '0-op de meter' woningen, wat voor veel bewoners een onbekend fenomeen is.

Om het bewustzijn over klimaatbeheersing, hergebruik en duurzaamheid te stimuleren en bewoners bij elkaar te brengen wordt er ingezet op een gezamenlijke invulling van de buitenruimte in de vorm van artistieke interventie. Eten en verhalen worden als eerste verbindingsmiddel ingezet. Vervolgens worden met herkenbare materialen, níet herkenbare dingen gedaan en gemaakt. Voorbeeld: De eerste materialen waarmee wordt gewerkt zijn afgedankte keukenspullen uit de huizen van de bewoners. Samen met een kunstenaar verbinden deelnemers deze voorwerpen tot diverse kunstwerken die een totaal andere functie zullen krijgen en bij elke bijeenkomst terugkeren. Het aandeel van diverse deelnemers blijft dus zichtbaar. Met deze artistieke verwerking spreek men dezelfde taal en wordt er gewerkt aan eigenaarschap voor de gezamenlijke leefomgeving.

Naast de samenwerking met de groenvoorziening van de gemeente Bergen op Zoom en SBM op het gebied van erfgoed, wordt ook de samenwerking gezocht met ondernemers uit de buurt (zoals bijvoorbeeld bakkerij, bouwbedrijf, snackbar etc.). 

 

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Contactpersoon

Over dit project

Looptijd: 
30 apr 2017 t/m 30 apr 2018
Locatie: 
Bergen op Zoom