Vanaf 4 juli 2020 t/m 19 september 2020 komen bewoners van de wijk Gageldonk te Breda samen in de natuur om elkaar te ontmoeten tijdens het maken van de Gageldonkse Groeitekening. Jong(vanaf 7 jaar) en oud buigt zich over de tuintafel, de tuinbank en andere alledaagse tuinmeubels om hierop en níet alledaagse tekening te maken met lakstiften. De beelden zijn geïnspireerd door hun eigen verbeelding en de omgeving: de prachtige flora en fauna van de Kapeltuin Breda.

De tuin ligt in het hart van de wijk tussen de H.H. Maria/Dymphna Kapel en de Buurthuis Gageldonk en heeft als missie om verbinding te leggen tussen buurt/natuur/cultuur. Ook heeft de tuin de ambitie om nog meer mensen, zowel bezoekers als actieve leden, te trekken en zich duurzaam te verankeren als plek voor betekenisvolle ontmoeting door gezamenlijke creatie voor buurtbewoners. Om bovenstaande te versterken hebben de wijkbewoners, tevens ook vrijwilligers van de tuin, beeldend kunstenares Annamária Paizs benaderd om als artist in residence een verbindende project mee-vorm te geven waarbij een unieke kunstwerk wordt gecreëerd met de thema ‘samen groeien’.

Het project biedt wekelijkse vaste momenten met tekenworkshops waar de bewoners samenkomen. Deelnemers spreken over het plezier van een werkwijze dat ‘niet fout kan’. Ook noemen ze de sociaal-maatschappelijke ‘oogst’ van het project, de speciale relevantie van het betekenisvol samenkomen tijdens de coronacrisis.

27 september 2020 wordt de Gageldonkse Groeitekening onthuld door Bredase wethouder Jeugd, Onderwijs en Cultuur, Marianne de Bie, tijdens het jaarlijkse Oogstfeest van de Kapeltuin. Lees hier de laatste artikel over het project.

De Gageldonkse Groeitekening is mogelijk gemaakt door de bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Breda.

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Contactpersoon

Telefoonnummer: 
  • 0617491254

Over dit project

Looptijd: 
04 jul 2020 t/m 27 sep 2020
Locatie: 
Breda