Dokter Kanda in de Kruiden- en Kleurenbuurt

Foto: EELT Theatercollectief

Is het een 19e-eeuwse sterrenkijker, een koperen laserkanon uit Star Wars? Nee, het is de reuzenmicroscoop van dokter Kanda. Samen met zijn assistenten Abdou en Motaz bestudeert hij met zijn wonderlijke apparaat het zielenleven van de bezoekers van het Paletplein. Het is een onderdeel van het buurtcultuurproject van EELT, dat daar op 12 november zijn feestelijke afsluiting heeft.

Ga op een willekeurige zaterdag naar het overdekte winkelcentrum aan het Paletplein en het valt meteen op hoe weinig medebezoekers je er treft. Het economisch hart van de wijk kan wel een impuls gebruiken. Gelukkig staat er een omvangrijke renovatie voor de deur, maar dit is ook wel een stadsdeel waarin het leven zich vooral achter de voordeur afspeelt. De uitdaging die EELT Theatercollectief zich stelt is om met mensen in gesprek te gaan over hun ideeën voor de Kruiden- en Kleurenbuurt. Het doel: verbinden en inspireren.

EELT Theatercollectief startte een half jaar geleden met het project ‘Dokter Kanda in de Kruiden- en Kleurenbuurt’. Met creatieve workshops en andere buurtactiviteiten wordt toegewerkt naar de eindperformance. Gedurende drie maanden voor de eindpresentatie, is EELT iedere donderdag en zaterdag aanwezig bij Winkelcentrum Het Paletplein. In hun lab wordt de verzameling kunstcreaties getoond; gaandeweg in het proces wordt het steeds voller en kleurrijker. Bewoners kunnen daarnaast deelnemen aan een kleurwedstrijd, waarbij hen ook gevraagd wordt een idee voor de buurt te noteren. Beide aspecten wegen mee om winnaar te worden van de hoofdprijs: een fiets.

Feestelijke afsluiting

Dokter Kanda nodigt alle wijkbewoners en andere geïnteresseerden uit voor de theatrale eindpresentatie van zijn kruidig en kleurig onderzoek in de buurt. Datum: 12 november 2016, Tijd: 15.30 tot 17.00 uur. De prijsuitreiking van de kleurwedstrijd is onderdeel van het programma, waarvan de verdere invulling nog een verrassing blijft.

Dit project is ontwikkeld in opdracht van Buurtcultuurfonds Tilburg; het eerste gemeentelijke Buurtcultuurfonds in Nederland. Het traject wordt uitgevoerd door Art-fact in samenwerking met Tilburg Akkoord, het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant en de Provincie Noord-Brabant. 

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.