De onderdoorgang

Muzelinck heeft de contacten in de buurt gelegd, de passende kunstenaars gezocht en de uitvoering van het project gecoördineerd. De subsidie voor dit project komt uit het Buurtcultuurfonds van BrabantWonen.

Er is een introductie workshop Graffiti in de wijk georganiseerd om bewoners de gelegenheid te geven met deze discipline kennis te maken en hen te vragen waar hun voorkeur naar uit ging wat betreft het opknappen van de onderdoorgang.

Tijdens een workshop bij Muzelinck voor jong en oud werden mooie tekeningen gemaakt, op basis waarvan de betrokken kunstenaars een passend ontwerp hebben gemaakt voor de wanden.

In samenwerking met deze vakdocenten van Muzelinck zijn buurtbewoners op 5 verschillende dagen aan de slag gegaan om deze onderdoorgang te beschilderen en om te vormen tot een mooie plek in de wijk die inspireert in plaats van irriteert.

De tekeningen die eerder in de workshop gemaakt waren, konden ze nu – levensgroot - op de muren schilderen.

Het eindresultaat is een mooi, vrolijk en kleurrijk straatje geworden.

Bewoners ontdekten op deze manier hoe fijn het is om met Beeldende Kunst bezig te zijn en de ervaring leert dat wanneer wijkbewoners zelf energie steken in een dergelijk Buurtcultuurproject, het ook beter verzorgd en gekoesterd wordt. 

Tevens wordt door mooie afbeeldingen op de muren te maken voorkomen dat er weer lelijke bekladding komt.

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Over dit project

Looptijd: 
01 sep 2014 tot 20 Mar 2015
Locatie: 
Oss

Verwant

Sector(en): 
Community Art
Discipline(s): 
GraffitiBeeldend