‘Dat Wat Blijft’ is een project van Stichting Puckworks in Den Bosch. Het gaat om een beeldend project dat vormgeeft aan de transitie van de Zuid-Willemsvaart naar Zuid-Willemspark: van historische vaart naar park. Het kanaal, bijna 122 kilometer lang, stroomt dwars door het centrum van ’s-Hertogenbosch en eindigt in Luik. In ‘Dat Wat Blijft’ brengt buurtbewoonster en kunstenaar Monique Broekman de verhalen, personen, objecten, geschiedenis en kunstwerken langs de waterweg samen.

Samen met curator Alexandra van Dongen nodigt zij omwonenden en bedrijven uit hun verhalen en beelden over deze transitie te delen. Hiervan wordt een drijvende tentoonstelling ingericht in zeilend vrachtschip Het Vertrouwen. Een selectie van 7 verhalen wordt verfilmd door Esgo Klein. Monique Broekman reflecteerd op de 7 verhalen met 7 kunstwerkjes.  

Het project vangt het sentiment rondom de transitie van de vaart, creëert een plek van samenkomst en onderzoekt wat behouden dient te blijven voor de toekomst. De opbrengsten worden gearchiveerd bij het Stadsarchief en gaan mee met het schip de Zuid-Willemsvaart af richting België.  

Afbeelding: Stichting Puckworks
Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Over dit project

Looptijd: 
01 feb 2019 t/m 30 apr 2019
Locatie: 
Den Bosch