Dans in de Hoge Vucht

Bron: http://2.bp.blogspot.com/-wxC9LdUTMkI/Uy3TqM8oGgI/AAAAAAAAAMI/rmPJkaJS3B4/s1600/Dansnest+Hoge+Vucht+22+maart.png

Het International Community Art Festival (ICAF) heeft gezelschap Dansnest uit Breda uitgenodigd om mee te doen aan het artist-in-residence programma en samen te werken met een buitenlandse partner. Dat is de Retina Dance Company geworden. Het ICAF maakte een korte docu over deze productie. De makers en dansers van Dansnest werkten samen met de internationale choreograaf Filip van Huffel van Retina Dance Company uit Groot Brittannië. 

Samen met bewoners en de Retina Dance Company maakte Dansnest een choreografie in De Hoge Vucht. Op 22 maart 2014 werd de voorstelling op locatie in De Hoge Vucht uitgevoerd. 

De Hoge Vucht, wat is dat eigenlijk voor wijk? Zit er beweging in? Kunnen we die beweging vangen in een dansspektakel? In dit project gingen wijkbewoners samen met professionele dansers kijken wat er te vinden is op dit gebied. Als kennismaking waren er de eerste weken van januari workshops in het winkelcentrum en op scholen waarbij meteen werd gekeken of er mensen zijn die meer willen en kunnen. Voor de choreografie werkten zij graag samen zo’n 20 wijkbewoners die samen met dansers uit Nederland en Engeland aan de slag gingen om de voorstelling te maken. 

Over Dansnest

Al 10 jaar werkt Dansnest aan dans op locatie en in scholen en draagt op die manier bij aan de kwaliteit en diversiteit van het dansklimaat van Nederland. Dansers van alle niveau's ervaren het creatieve proces van een dansvoorstelling en worden geholpen om hun talenten op dit gebied verder te ontwikkelen. De dansers komen bovendien in contact met beroepsdansers en choreografen uit de huidige professionele danswereld. 

Over Retina Dance Company

Onder leiding van de Vlaming Filip van Huffel voert de Retina Dance Company zeer diverse projecten uit. Van theatervoorstellingen tot grootse locatie-events. Binnen een speciale aanpak wordt gezocht naar de puurheid van bewegingen. Hierdoor heeft de company een zeer eigen danstaal ontwikkeld.  

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Contactgegevens

Over dit project

Looptijd: 
01 jan 2014 tot 31 Mar 2014
Locatie: 
Breda