Esther de Bruijn

  • Theatermaker

Als mens zijn wij de schoonheid van het met elkaar delen in het alledaagse leven verleerd. In een tijd waar het verschil tussen arm en rijk zo groot is en waar veel mensen buiten de boot dreigen te vallen is de behoefte aan verbinding groot. Theater kan mensen met elkaar verbinden, in dialoog laten gaan, mensen tegenover elkaar zetten. 

Mijn naam is Esther de Bruijn, in 2017 afgestudeerd aan de theateracademie in Tilburg en ik ben werkzaam als theatermaker. Mijn doel is om mensen door middel van theater met elkaar te verbinden, om mensen die wij normaal liever niet zien, in de positieve spotlight te zetten - om hen een podium te bieden.

Ik ben bezig (geweest) met: 

Het ontstaan van mijn visie vond plaats in Zuid-Afrika, waar wij als kunststudenten met het project "the Darling collection" in staat waren mensen met elkaar te verbinden door middel van verhalen en kunst. Hierna heb ik 2 jaar in Rotterdam gewerkt, bij het RWT, waarbij ik een voorstelling met hangjongeren maakte en werkte met een groep vluchtelingen.

Momenteel doe ik dit bij theaterwerktplaats Tiuri, in Breda - waar ik een voorstelling aan het maken ben met een groep acteurs met een verstandelijke beperking: hoe kijken zij naar de wereld? In hoeverre verschillen we van elkaar? En wat kunnen we van hen leren?
Daarnaast ben ik werzkaam als regisseuse bij de Will Hawkins Foundation, waar ik een voorstelling heb gemaakt met mensen die uit de verslaving komen, welke we nu aan het doorontwikkelen zijn. 

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe plekken, mensen en projecten. Stuur me dus gerust een berichtje mocht je interesse hebben in een samenwerking!

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.