Terugblik CAB-Café #10

CAB-Café #10 vond plaats op 8 december met als thema De kracht van de kleine Kernen. De organiserende partners Kunstloc Brabant, woningcorporatie Leystromen en Cultuurplaats vertaalden het programma van de geannuleerde bijeenkomst in april naar een online versie. Een geslaagde middag met muziek, verhalen uit een volkswijk, twee workshops met elk een eigen aanpak en de speciale chocoladerepen. De volgende editie, voorjaar 2021, besteden we nog meer aandacht aan interactie, uitwisselen en netwerken. En hopelijk daarna weer een gezamenlijke borrel en diner!

 

De opening

Het CAB-Café opende met muziek van Het Motief. Zij schreven een muziektheaterstuk op basis van de input van alle deelnemers. Vervolgens interviewde Karen Ebert (Sturmfrei Films) theatermaker Vincent van den Elshout (Paleis voor Volksvlijt) over de voorstelling WIJ, Ode aan de Bossche Volkswijk: Hoe vertaal je de kracht van een volkswijk naar een theaterstuk? Vincent zette o.a. een netwerk van ambassades op en omarmde het enthousiasme in de wijk: iedereen kon meedoen, al dan niet op het podium.

 

Placemaking

Sander van der Ham (ThuismakersCollectief) en Martine Sluijs (PiP & Partners) namen deelnemers mee in de methodiek placemaking: een laagdrempelige aanpak om met bewoners en andere betrokkenen te werken aan het verbeteren van de openbare ruimte. Via slimme tools kun je in korte tijd ideeën bedenken die helpen bij het maken van plekken in je buurt of dorp.

 

Community Art Cranendonck

De gemeente Cranendonck bestaat uit kleine kernen en hier worden al jaren mooie community art projecten uitgevoerd door diverse partijen. De wens is echter om hier meer één lijn in te trekken en meer focus in aan te brengen. Angeline Maas (Cultuurcraan) en Jan van Dongen (RICK) gingen met de deelnemers in gesprek over hoeveel werk het is om alle partijen bij elkaar te brengen en houden en welke mooie projecten deze inzet tot nu toe heeft opgeleverd. 

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.