Succesfactoren financiering: Kwaliteit van leven voor ouderen

Gemeenten, culturele organisaties en andere belanghebbenden die aan de slag willen met het verbeteren van de kwaliteit van leven voor ouderen, kunnen hun voordeel doen met tips van vijf gemeenten die hun voor gingen. Amsterdam, Leeuwarden, Den Haag, Eindhoven en Maastricht maakten de afgelopen jaren deel uit van het programma ‘Lang Leve Kunst’. Deze vijf steden zijn op zoek gegaan naar financieringsmogelijkheden buiten de incidentele gelden uit de cultuursector. Cultuur+Ondernemen en het Fonds voor Cultuurparticipatie zetten de ervaringen van deze gemeenten op papier in hun zoektocht naar (financiële) verduurzaming van deze projecten.

In de publicatie ‘Age friendly financiering, op weg naar duurzame culturele projecten voor en door ouderen’ kun je deze ervaringen en succesfactoren lezen. 

Hierbij alvast drie van de zeven tips voor duurzame financiering. Lees ze allemaal in de publicatie.

  • Er is een ‘best person’ die een hechte kring om zich heen heeft verzameld. ‘Best persons’ zijn te vinden bij een culturele organisatie, de gemeente, een bedrijf of zorgondernemer. Een match van een enthousiaste projecttrekker met een bevlogen ambtenaar en/of manager van een bedrijf of zorgondernemer is van doorslaggevend belang.
  • Er wordt vraaggericht gedacht, gepraat en gewerkt. Praat als culturele organisatie niet aanbodgericht, maar vraag waar de inhoudelijke behoefte van de potentiële geldgever ligt. Gezamenlijk inhoudelijk én financieel commitment versterkt de duurzaamheid van het partnerschap en het project.
  • Er is een groot bewustzijn van wat er in de maatschappij en de bij de beoogde samenwerkingspartners speelt. Ontwikkelaars bedenken hoe hun project kan bijdragen aan het realiseren van de maatschappelijke doelstelling van alle partners.

Naast de succesfactoren zijn er ook toolkits beschikbaar. Met deze tools kun je meer achtergrondinformatie lezen en zelf aan de slag om duurzame financiering te regelen.

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.