Inspirerende bijeenkomst ‘Samenwerking in transitie’

 Zo'n 40tal Brabantse pioniers van kunstencentra, gemeenten, bewonersinitiatieven, provincie, woningcorporatie en welzijns- en zorginstellingen deelden tijdens deze ochtend hun ervaringen. Hans van Driel en Mirjam Smulders reikten een gemeenschappelijke bril en taal aan deze mooie mix van organisaties.

Met deze bril en taal hebben de deelnemers in intervisie-groepjes een achttal cases besproken over dilemma’s in de huidige praktijk. De discussies spitsten zich vooral toe op de vraag hoe je nieuwe manieren van werken kunt vinden en inzetten in organisaties. Intern, in samenwerkingstrajecten tussen organisaties én ook heel expliciet in de relaties tussen professionals en bewoners(initiatieven). Nadrukkelijk kwam ook naar voren dat er verschuivingen plaatsvinden in de verhoudingen met de (lokale) overheid; de overheid zelf is in transitie, maar ook de wereld om haar heen.

De intervisie aan de hand van cases bleek een goede manier om met elkaar adviezen te ontwikkelen om anders om te gaan met methodieken en organisatie- en verdienmodellen.

De deelnemers beoordeelden de bijeenkomst met een 7,8. Grote waardering was er voor de ontmoeting tussen verschillende sectoren; dergelijke cross-overs geven de mogelijkheid van elkaars aanpak te leren. 81% wil graag een vervolg, het liefst twee keer per jaar. Daar gaan we voor zorgen!

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.