Foodlabpeel

De Peel is de voedseltuin van Brabant én de leefomgeving van honderdduizenden Brabanders. Consumenten weten niet waar hun voedsel vandaan komt en producenten van voedsel werken in volstrekte anonimiteit. Twee werelden die elkaar niet kennen en vragen oproepen waar geen gemakkelijke oplossing voor is.

Het project FoodLabPeel, een samenwerking tussen ZLTO en bkkc, wil daar verandering in brengen. Wieteke Brocken, social designer, heeft in opdracht van bkkc een concept voor FoodLabPeel ontwikkeld, waarin design thinking en co-creatie tussen boeren, kunstenaars en consumenten centraal staan.Voor de toekomst van de Peel wil FoodLabPeel verrassende, creatieve en vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken in deze regio ontwikkelen. Door kunstenaars aan boeren met een vraagstuk te koppelen worden in co-creatie ideeën en concepten ontwikkeld.

Voor meer informatie ga naar de website van bkkc.

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Info

Social