Expositie Way to co-design

Tijdens de Dutch Design Week 2017 heeft woningcorporatie Woonbedrijf een expositie met voorbeelden uit haar praktijk van co-design met buurtbewoners. De focus ligt op dit proces, dat vaak grillig verloopt. 

Toelichting Woonbedrijf: 

Woningcorporatie Woonbedrijf uit Eindhoven werkt aan buurten waar het prettig wonen is. De wensen van onze klanten zijn sturend voor ons werk. Onze grootste maatschappelijke prestatie ligt in het beschikbaar hebben en houden van een grote voorraad betaalbare huurwoningen. Wij vinden dat iedereen goed moet kunnen wonen, in een woning met kwaliteit, in een leefbare buurt.

Maar wat is prettig wonen? En wat betekent dat voor het samen leven, voor de buurt, voor de woningen? Dat weet niemand beter dan de bewoners zelf.

Mee-ontwerpen

De bewoners geven samen met ons vorm aan hun buurt. Co-design maakt daarom al jaren deel uit van ons werk en van onze buurten. Als bewoners zelf mee-ontwerpen en mee beslissen, verhoogt dit de klantwaardering, de leefbaarheid en de potentie van de buurt. Co- design is voor ons de ‘way to GO-design’!

Betere buurten

Samen met bewoners, social designers en architecten ontdekken we steeds nieuwe manieren waarop design buurten beter maakt. We nemen je graag mee in dit proces. Bezoek tijdens de DDW17 een selectie van buurtprojecten en ervaar zelf hoe co-design nieuwe deuren opent. Je bent welkom bij Woonbedrijf op Wal 2 in Eindhoven. 

Colofon
  • Cindy van den Bremen: Concept, curator & uitvoering (in opdracht van Woonbedrijf)
  • In samenwerking met Woonbedrijf afdeling Communicatie, Wapenfeit (Grafisch ontwerp expo), Vita Broeken (Opmaak persmap)
  • Partners: Buurtcultuurfonds Woonbedrijf, CKE, Prins Bernhard cultuurfonds 
Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Informatie

Datum: 
zaterdag, 21 oktober, 2017 - 00:00 t/m zondag, 29 oktober, 2017 - 00:00
Locatie: 
Eindhoven
Adres: 
Wal 2
Eindhoven