Community Art Brabant Café#6

Het volgende Community Art Brabant Café is op donderdag 12 april bij Jac Danst in Bergen op Zoom. De bijeenkomst wordt georganiseerd met Stadlander en Cultuurbedrijf.

In je eentje een lastig vraagstuk tackelen is vaak lastig, maar ook samen met anderen is het een uitdaging. Wat is de vraag, wie zijn er betrokken en wat kun je met elkaar – vanuit een specifieke thematiek/methodiek – voor elkaar krijgen? We bespreken verschillende aanpakken in vier groepen onder leiding van een expert. 

Je bent van harte welkom bij het Community Art Brabant Café #6 in Bergen op Zoom.

 

Donderdag 12 april 2018  

14.30 - 19.00 uur | Jac Danst, Bergen op Zoom 

14:30 Inloop met koffie/thee en uitleg programma 
15:00 Plenaire start met een actuele casus  
15:30 In gesprek met elkaar in vier groepen
16.45 Plenaire terugkoppeling
17.30 Buffet en gezellig napraten  

Ja, ik meld me aan! 

Er is niet één manier om een vraagstuk aan te pakken of een project te starten. Wij zijn heel blij dat we vier experts te gast hebben die inspiratie en tips bieden vanuit hun eigen werkwijze. 

Luana Berghmans Design Thinking is een methode die uitdaagt tot een creatieve manier van denken en werken om tot innovatieve ideeën, producten en diensten te komen. Het gaat om het creëren van de juiste mindset waarbinnen verschillende partners vanuit hun eigen expertise kunnen bijdragen. In Design Thinking worden empathie, creativiteit en rationaliteit evenwichtig met elkaar gecombineerd om nieuwe waarden te creëren. In essentie is het een creatief proces dat uitdaagt om out of the box te denken. Luana is consulent kunsteducatie bij Kunstbalie en coach intermediairs in heel Brabant.

Lucas Zoutendijk Lucas is eigenaar van Studio 1:1. Studio 1:1 is een creatief onderzoeks- en ontwerpbureau dat zich specialiseert op sociaalmaatschappelijke- ruimtelijke- en ecologische vraagstukken. Door cross-sectorale samenwerking met experts en inclusieve co-creatie staat leefbaarheid voorop. Met deze information-based ontwerpaanpak zijn zij ook bij de pers in het oog gesprongen. Voor hun innovatieve aanpak heeft het bureau o.a. ‘The Green Architecture Competition’ gewonnen en zijn genomineerd voor de ‘Dutch Design Awards’. Opdrachtgevers zijn met name (semi)overheidsinstellingen zoals Gemeenten, Woningbouwcorporaties, Provincie en Waterschappen. De afgelopen periode heeft Studio 1:1 een aantal ‘groene & sociale projecten’ gerealiseerd; zoals een participatiespel om de biodiversiteit te vergroten bij nieuwbouw, een pilot met groene verlichting van een wijkpark en de ontwikkeling van het boek ‘De Natuurlijke Stad’: 10 strategische concepten voor een woningbouwcorporatie hoe deze kan bij dragen een vergroening van de stad. 

Iris van den Akker Hoe kunnen belangen van verschillende stakeholders samen komen in een gezamenlijk beleid? Iris heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan in het Liniekwartier in Breda, vanuit de institutionele theorie. Hierbij staat de opvatting centraal dat de keuzes en acties van organisaties onder andere worden gestuurd door het organisatieveld waartoe zij behoren. Iris is masterstudent Kunstbeleid & Kunstbedrijf. Zij verdiept zich in de manier waarop overheid en particuliere sector zich tot de kunsten verhouden en leert wetenschappelijke theorieën en verklaringen op dit gebied kritisch te wegen. 

Klaas Burger Maakt het uit wat je doet? Hoe werk je vanuit vooroordelen en blinde vlekken naar een constructieve vorm? Wanneer ontstaat organiserend vermogen? Hoe ontwikkel je impact vanuit een team met bewoners, professionals en kunstenaars? Klaas Burger is artistiek leider van de Academie voor Beeldvorming. Hij werkt op de grens van kunst, urgente sociale vragen, community building en beleidsontwikkeling. Elk project van de Academie is een leertraject waarin eerste bestaande beeldvorming wordt bevraagd. Vervolgens wordt verantwoordelijkheid genomen voor nieuwe verbeelding, die zichtbaar wordt in de publieke ruimte. Op dit moment wordt in het project Camping Kafka: weg in eigen land samengewerkt met mensen die na een relatiebreuk of schuldencrisis, op zoek naar werk of zorg, gaan wonen op recreatieparken.

Geef bij aanmelden je eerste en tweede voorkeur door. We proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Klik hier om je aan te melden en je voorkeuren door te geven. 

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Informatie

Datum: 
donderdag, 12 april, 2018 - 14:30 tot 19:00
Adres: 
Buitenvest 96
4614 AD
Bergen op Zoom

Social