Meer impact met een wijkgerichte aanpak

Op 28 maart organiseert Kunstloc Brabant samen met Art-fact het Community Art Brabant Café #8!

Waar? Bij S2M in de LocHal in Tilburg
Wanneer? 28 maart van 14:30u tot 19:00u (inclusief diner)
Waarover? 

In Brabant zien we veel mooie projecten waarbij creatieve professionals aan de slag gaan met maatschappelijke vraagstukken in de wijk. Maar hoe zorg je voor blijvend effect van je project en maak je dat inzichtelijk? Hoe krijg je meer samenhang tussen projecten in de wijk, zodat ze elkaar versterken? En hoe doe je dat in samenwerking met partners?

Tijdens het CAB-Café #8 gaan we aan de hand van Tilburgse praktijkvoorbeelden op zoek naar antwoorden op de bovenstaande vragen. 

>>> Ik meld me aan!

PROGRAMMA

* Introductie op de laatste ontwikkelingen in Brabant
Warner Werkhoven (senior adviseur Kunstloc Brabant) en Judith Ensel (programmacoördinator bij Art-fact in Tilburg) nemen je mee in de laatste stand van zaken rondom de Brabantse aanpak om met kunst de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Vervolgens zoomen we in op de situatie in Tilburg.

* Twee interactieve sessies in twee rondes
In twee Tilburgse wijken wordt voor langere tijd kunst ingezet om een maatschappelijk vraagstuk aan te pakken, elk op een eigen manier. Hoe is het opgezet, wat werkt en waar lopen zij tegen aan? In twee interactieve sessies gaan we dieper in op deze voorbeelden en hoe jij het kan vertalen naar je eigen situatie.

Sessie 1: De Koppen van de Kleuren- en Kruidenbuurt
Door Joy's van Lieshout (sociaal werker en cultuuraanjager bij Contourdetwern) en Rozemarijn Oudejans (Cowboy bij kunstcollectief Tilburg Cowboys)

Sessie 2: Schônste wijk in Hasselt/Goirke-west 
Door Saskia Dellevoet (cultuuraanjager in opdracht van Art-fact), Tim Hobbelman (kunstenaar) en Ton Lammers (beeldend kunstenaar).

* Plenaire terugkoppeling & diner!

 

>>> Ik ben er bij!

 

 

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Informatie

Datum: 
donderdag, 28 maart, 2019 - 15:00
Locatie: 
LocHal
Adres: 
Burgemeester Brokxlaan 1000
5041 SG
Tilburg