Community Art Brabant - Café #4

Fotograaf: Ben Nienhuis

Uitnodiging Community Art Brabant Café #4

 

Staat donderdag 6 april al in jullie agenda?

Het programma voor het Community Art Brabant Café #4 is rond en de aanmelding is geopend! 

Ik meld me aan! 

Gegevens

Datum: Donderdag 6 april 2017

Tijd: 15.00 – 19.30 uur

Locatie: Cacaofabriek, Cacaokade 1 in Helmond

Voor: welzijnswerker, communicatiemedewerker, designer, beleidsadviseur, kunstenaar, huismeester, docent, projectleider, wijkagent en andere geïnteresseerden

Programma

15.00 uur                    Inloop (koffie en thee met uiteraard iets van cacao)

15.30 uur                    Plenaire start met diverse voorbeelden 

16.00 uur                    Werkgroepen, ronde 1

16.40 uur                    Muzikaal intermezzo

16.50 uur                    Werkgroepen, ronde 2

17.30 uur                    Sportief intermezzo

17.40 uur                    Plenaire terugkoppeling van de werkgroepen

18.15 uur                    Gezamenlijke maaltijd, napraten en uitwisselen

Werkgroepen

Kennis over de belangen van andere betrokkenen bij community art kan jou versterken in je werkpraktijk. Kruip tijdens de verschillende werkgroepen in de huid van…

…De DEELNEMER: Hoe belangrijk is jouw buurt? Ga in gesprek met bewoners en ontdek wat de impact kan zijn van een community art project in de wijk. Vliegertapijt werkte ruim 3 jaar in de Leornardusbuurt in Helmond. Onder begeleiding van Wanda Hendrickx ga je met elkaar in gesprek.

…Het PUBLIEK: Communiceren over je project, hoe doe je dat? Hoe overtuig je het publiek van de waarde van community art en hoe breng je het proces in beeld? Ga in gesprek met ervaringsdeskundige Pythia Winia en kom samen tot bruikbare tips voor jouw eigen praktijk. 

…De KUNSTENAAR: Door de inzet van kunst bij maatschappelijke vraagstukken verandert de rol van de kunstenaar. Hoe kan deze onderzoekende houding van de kunstenaar gestimuleerd en gefaciliteerd worden? Het gesprek wordt geleid door Pia van den Berg. Ze werkt multidisciplinair en wil graag met elkaar bespreken hoe je (voor)onderzoek voor projecten kunt aanpakken en financieren.  

…De VERBINDER/PROJECTLEIDER: Hoe ga je te werk vanuit de verbinding? Wat komt daarbij kijken en hoe zet je een eerste stap in een community art project? Kunstkwartier illustreert met het programma Ready to Rock hoe zij dit aanpakken. Praat met elkaar over bruikbare werkwijzes.

…De GELDSCHIETER: Pitch jouw plan aan het Fonds voor Cultuurparticipatie, de impulsgeldenregeling en het Buurtcultuurfonds. In korte speeddates leer jij de mogelijkheden kennen van deze subsidieregelingen.  

Ik meld me aan! 

Doe samen de projectscan voorafgaand aan het CAB Café

Meer inzicht in de effecten van jouw project? Wil je de kans vergroten op honorering van je aanvraag bij fondsen? We helpen je graag bij het ontwikkelen, aanscherpen en verantwoorden van je projectplan met behulp van de projectscan. Kom hiervoor twee uur eerder! De adviseurs van Kunstbalie zitten vanaf 13.00 uur voor je klaar in de Cacaofabriek.

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Informatie

Datum: 
donderdag, 6 april, 2017 - 00:00
Adres: 
Cacaofabriek, Cacaokade 1
Helmond