Community Art Brabant - Café 16 juni 2016

Community Art Brabant Café #2 - Bruggen bouwen met buurtcultuur

Heb jij een handleiding nodig om samen te werken met een organisatie of persoon uit een heel andere hoek? Nee, vast niet… en toch is het soms best lastig! 

Vooroordelen
Woningcorporaties, overheden, fondsen, zorg- en welzijnsorganisaties, kunstenaars: we hebben elkaar hard nodig om mooie projecten te realiseren, maar kennen en begrijpen we elkaar echt? Zijn kunstenaars chaotisch? Zijn fondsen en overheden te log en bureaucratisch? Weten woningcorporaties te weinig van kunst? Doen zorginstellingen alleen maar aan activiteitenbegeleiding en knutselclubjes?
 
Elkaar leren kennen
Eerder gaven jullie aan nieuwe organisaties te willen leren kennen. Daar gaan we voor zorgen. Tot nu toe hebben de volgende organisaties/personen zich al aangemeld voor 16 juni: woningcorporaties, overheden, landelijke en lokale fondsen, makers, culturele instellingen en groenorganisaties. Wie volgt?

Ik kom!
 
Programma donderdag 16 juni 

14.30 uur    Welkom met koffie/thee en cheesecake en browniebonbons 
Natlab door Plaza Futura realiseert samen met Broet en Baltan Laboratories een culturele ontmoetingsplaats van actuele kunsten met film als basis op Strijp-S. Meer Mee Maken, daar gaat het om in Natlab.

15.00 uur    Welkom door dagvoorzitter Rudy van Beurden
Rudy stroomt over van positieve energie. Als dagvoorzitter en trainer deelt hij graag met anderen, want het is zijn droom om Nederland te positiveren.

15.10 uur    Fail better (Volgende keer beter)
Paul Cornelissen is onder andere directeur van het Jan van Besouwhuis in Goirle. Met zijn ervaring in de kunst- en cultuursector, het onderwijs en de maatschappelijke dienstverlening kan hij aan deelnemers en gasten de juiste prikkelende vragen voorleggen.

15.30 uur    Speeddaten voor professionals! 
Tijdens 3 interactieve sessies leer je in korte tijd ten minste 9 potentiele partners kennen, en zij jou! Aanwezige organisaties: lokale en landelijke fondsen, makers, woningcorporaties, natuurorganisatie, culturele instellingen… Vergeet je visitekaartjes niet!

16.00 uur    Terugkoppeling dagvoorzitter

16.30 uur    Wandelen naar naastgelegen Garden Mania (Glaslaan 2)
Een community garden te midden van kunst, muziek en literatuur.

16.50 uur    Zelf aan de slag!         
In groepjes bereiden we zelf het diner voor en tijdens het koken gaan we met elkaar in gesprek over diverse onderwerpen.

17.30 uur    Terugkoppeling dagvoorzitter

17.45 uur    Aan tafel!  
Vermijd de file en blijf lekker tafelen

Aan het eind van de dag willen we vooroordelen hebben weggenomen. Je gaat met minimaal 10 nieuwe contacten naar huis en voldoende inspiratie voor nieuwe samenwerkingsvormen en mooie projecten!

Informatie
Datum:      Donderdag 16 juni 2016
Tijd:           Van 14.30 uur tot na de file (± 18.30 uur)
Locatie:     NatLab, Kastanjelaan 500 in Eindhoven (Strijp S)        
Parkeren:  http://www.natlab.nl/cms_files/File/parkeren.jpg
Haal een uitrijkaart bij de receptie van Natlab en geef aan dat je via Kunstbalie komt!
 
Voor wie?
CAB is een netwerk voor iedereen die maatschappelijke vragen aanpakt samen met zoveel mogelijk betrokkenen en daarbij kunst inzet. Het netwerk bestaat uit onder andere culturele instellingen, kunstenaars, overheden, bewonersinitiatieven, woningcorporaties, erfgoedinstellingen, welzijns- en zorginstellingen.

Deelname is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Verzeker je van een plaats en meld je aan vóór 10 juni!

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Informatie

Datum: 
donderdag, 16 juni, 2016 - 00:00
Locatie: 
Strijp S
Adres: 
Kastanjelaan 500
Eindhoven (Strijp S)